Litt om Det skjedde i de dager …

I Det nye testamente besvarer Jesus de fleste spørsmål med flere spørsmål. Bare tre ganger gir han svar, og da gjerne litt kryptisk. Kanskje er det som quizmaster og ikke som snekker han vil gjøre seg først bemerket ved sin bebudede tilbakekomst?

Det skjedde i de dager … er en quizbok som tar for seg bibelhistorie, myter, legender og tradisjoner i en salig røre, og kan like gjerne benyttes som et oppslagsverk som en tradisjonell quizbok. Den er ment som ren underholdning og ser på religion med et glimt i øyet, samtidig som alle religionene tas vare på med den respekt de fortjener.

Bakgrunn for alle spørsmålene i Det skjedde i de dager … quizbok er hentet fra Det gamle og nye testamente, katolsk.no, Wikipedia, biblen.info og utallige websider, historiebøker, dagliglivet og nyhetsmedier.

Boken skal få deg til å smile og samtidig håper vi at noen av svarene vil være både overraskende og lærerike. Noen svar kan være feil eller i hvert fall feiltolket, men som John Ford sier i en av sine klassiske westernfilmer: «When the legend becomes fact, print the legend.»

Det skjedde i de dager … er en uhøytidelig quizbok om religion og historie som gir lesere interessante påfyll og innsikt i bibelhistoriens forunderlige verden.