Velg en side

En relikvie (fra latin reliquiae, ‘levning’) er en kroppsdel fra eller gjenstand assosiert med en hellig person. Relikvier er viktige innen noen former for kristendom, og innenfor buddhismen og hinduismen, samt innenfor enkelte andre religioner. I de protestantiske kirker æres ikke relikvier, noe som selvsagt henger nært sammen med avskaffelsen av helgendyrkelse. Men seks spørsmål om relikvier tar vi med oss og hvis du vet hva Karl den store hadde med seg i kofferten da han kom hjem fra et av korstogene sine burde disse spørsmålene være som et barneskirenn å regne. Lykke til!

1. Denne kirken ble opprinnelig bygget for å huse en torne tatt i fra Jesu tornekrone. Du finner dette praktverket på Île de la Cité i Paris. Hva heter kirken?

 
 
 

2. Finnes det noen relikvier etter Jesus?

 
 
 

3. Finnes det relikvier i protestantiske kirker?

 
 
 

4. Chartres katedralen anses for å være et av de flotteste gotiske byggverk i Frankrike. Karl den store (742-814) forærte kirken et klede som tilhørte en kjent, bibelsk person. Kledet fikk han da han var på korstog til Jerusalem, noe som i seg selv er beundringsverdig med tanke på at korstogene først fant sted 200 år senere. Hvem tilhørte kledet?

 
 
 

5. Hvem skal ha hatt med seg det første kristenrelikvie til Norge?

 
 
 

6. I katedralen i Köln kan du finne hodeskallen til Johannes Døperen. Hva er spesielt med den?

 
 
 

Question 1 of 6

0
Har du noen kommentar? La oss høre!x
()
x